Malinové agarové bonbony
Gumoví medvídci. To je moje dětství, tzv. zdravé bonbony. No není to zase až tak pravda. Na stránkách čarujeme.cz jsem objevila recept na domácí, zdravější verzi, této pochoutky. A nebyla bych to já, kdybych si to zase neudělala trochu po svém. Takže nečekejte tvrďáky z Harriba, ani pružné Jojo gumídky. Povedla se mi spíše měkčí želatinová pochoutka, zato plná ovoce.
cca 30ks (podle velikosti vykrajovátka)
10min+1hod tuhnutí
200g malin
250g jahod
2dcl šťávy z červených pomerančů
10g agaru
2PL datlového sirupu
Maliny a jahody umyjeme a rozmixujeme na pyré. Osladíme sirupem, zředíme pomerančovou šťávou a smícháme s agarovým práškem.
Přivedeme k varu a poté nalijeme do formy (použila jsem skleněnou zapékací mísu) vyložené alobalem do požadované výšky.
Necháme ztuhnout a poté vykrajujeme libovolné tvary.