neděle 4. prosince 2016

Kokosky



                     Cukroví ze dvou ingrediencí? Že to nejde? Tak to zkuste. ;)


25ks
30 minut

200g kokosu
130g rozpuštěného medu
4PL vody
špetička růžové himalájské soli

            Kokos, med, vodu a sůl promícháme. 
            Mokrýma rukama cpeme hmotu do odměrky na kávu (přibližně do poloviny jejího obsahu), opatrně vyjmeme a pokládáme na pečící papír (já si odměrku vždy před každým dalším kouskem namočila v teplé vodě, aby mi šly kokosky snadněji vyloupnout ven). 
            Pečeme při 170 stupních na ventilátor zhruba 15 minut (zkrátka až jsou na povrchu krásně zlaté). 
            Sundáváme z plechu po dokonalém zchladnutí.
            * S kokoskami manipulujte opatrně, přece jen neobsahují žádné máslo či mouku jako pojivo a záleží jen na stupni propečení, jak moc budou drolivé.
               Příště přidám trochu kokosového oleje nebo bílek.

* Originální recept zde:
http://veg-ethique.blogspot.cz/2014/12/jednoduche-kokosky.html